Puur

Puur Voetreflexzonepraktijk

Voetreflexzonetherapie

Voetreflexzonetherapie is een massage die al duizenden jaren geleden door de Egyptenaren, Indianen en Chinezen werd gebruikt vanwege de heilzame werking. Elk deel van de voet staat via zones in verbinding met de organen de klieren en andere delen van het lichaam. Door deze te masseren ontstaat er een zenuwprikkeling en daardoor een betere doorbloeding in het lichaam. Zo wordt het lichaam gestimuleerd om overbodige afvalstoffen los te laten en uit te scheiden, dit ruimt op. Een massage van de voet werkt ontspannend, waardoor de stress gevoelens verminderen en je beter in je vel komt te zitten.

Wat gebeurd er bij een behandeling.

De voeten worden zonder hulpmiddelen met de handen gemasseerd. Door de druk geef je een prikkel aan het lichaam dit activeert het afweersysteem. Tijdens de behandeling kan duidelijk worden in welke gebieden het evenwicht verstoord is door het ontstaan van pijnprikkel, jeuk, transpiratie of kleurverschil. De plaats waar dit gebeurd geeft aan welk orgaan of lichaamsdeel uit balans is. Door deze gebieden te masseren kan het orgaan of lichaamsdeel zich gaan herstellen. Het lichaam doet zelf zijn werk, zet aan tot zelfgenezing.

Te behandelende klachten zijn o.a.

Hoofdpijn, concentratieklachten, verkoudheid, keelontsteking, allergie, astma, benauwdheid, eczeem, slaapproblemen, angst, stress, duizeligheid, incontinentie, blaasontsteking, hoge of lage bloeddruk, arthritis, jicht, RSI, rugklachten, spier en gewrichtklachten, diarree, obstipatie, darmkrampen, menstuatieproblemen, zwangerschapsklachten, oedeem, chronische vermoeidheid, burn-out, depressie.

U hoeft geen klachten te hebben. Door een regelmatige voetreflexzonemassage zal de doorbloeding van het lichaam verbeteren waardoor het lichaam de opgehoopte afvalstoffen gemakkelijker af kan voeren, wat weer een gunstig effect heeft op uw lichaam en geest het ruimt op en dat geeft ruimte en rust.

De eerste behandeling.

Deze duurt ongeveer 2 uur. Na een gesprek waarin een anamneseformulier ingevuld wordt, volgt een voetenkaart en een ontspanningsmassage.

Na de eerste afspraak ga ik een behandelplan opstellen, die ik bij de tweede afspraak met u zal bespreken. De vervolg behandelingen duren ongeveer 1 uur.

Voor een behandeling is een verwijzing van de huisarts niet nodig. Belangrijk om te melden, als voetreflexzonetherapeut vervang ik nooit een arts.
 

 

Website by Roy Crins